CONCURSURILE SMART!
CARTI PDF Imprimare E-mail

Robinson Crusoe

 Robinson Crusoe este una dintre scrierile lui Daniel Defoe a carei celebritate a sporit o data cu trecerea timpului atât prin traducerea sa în numeroase limbi, dar mai ales prin faptul ca ofera prilejul unui evantai de abordari: roman de aventuri, cu întâmplari care te tin cu suletul la gura, jurnal de calatorie, îndreptar de morala sau un veritabil manual de supravietuire. Un roman pentru tineri, dar si pentru adulti, care, prin eroul sau, naufragiatul Robinson, îndeamna la sinceritate si la cautarea necontenita a adevarului.

                           

 

Aventurile lui Tom Sawyer si Aventurile lui Huckleberry Finn

 

Aventurile lui Tom Sawyer (1876) este un roman scris de Samuel Langhorne Clemens (30 Noiembrie 1835 – 21 Aprilie 1910), cunoscut mai bine sub pseudonimul literar de Mark Twain. Actiunea se petrece intr-un oras fictiv, St. Petersburg, de pe cursul raului Mississippi.Tom Sawyer, un orfan strengar si neascultator trece printr-o serie de aventuri in care ii implica si pe prietenii sai, Jow Harper si Huckleberry Finn. Reuseste deseori sa scape de pedepse datorita smecheriilor si sarmului de care da dovada. Desi deseori pare prostut si imprevizibil, este istet in felul sau si are un ridicat simt al umorului. Atunci cand nu incearca sa isi impresioneze aleasa inimii, Becky Thatcher, Tom ori face vreo boacana, ori porneste intr-o aventura. Principalele sale preocupari sunt cursele cu insecte, impresionarea fetelor prin lupte si acrobatii in curtea scolii, sa se rataceasca intr-o pestera, gasirea unei comori si joaca de-a piratii pe raul Mississippi.                            

 

 

 

 

 

Cei trei muschetari

 

Generaţii după generaţii de cititori i-au îndrăgit pe eroii temerari ai ascriitorului Alexandre Dumas - D'Artagnan, Athos, Porthos şi Aramis - întruchipări ale binelui, curajului şi dreptăţii, care - pe fundalul evenimentelor ce au ilustrat istoria Franţei în primele decenii ale secolului al XVII-lea - reuşesc să dejoace planurile diabolice ale forţelor adverse.

 

                             
 
 
< Precedent   Urmator >
© 2017 Concursurile SMART