CONCURSURILE SMART!
ACASA arrow REGULAMENT
REGULAMENT PDF Imprimare E-mailREGULAMENTUL SI CALENDARUL

CONCURSURILOR SMART 2014 - 2015

Stimati directori, profesori, institutori si invatatori

• Concursurile SMART sunt axate pe sectiunile: MATEMATICA, LIMBA ROMANA, LIMBA ENGLEZA, LIMBA FRANCEZA, si CULTURA GENERALA, aceasta din urma fiind o proba ce contine intrebari din disciplinele: stiinte, respectiv biologie, istorie si geografie (in functie de clasa). Materia de concurs este cea prevazuta in programa scolara, din semestrul in curs, studiata cu aproximativ doua saptamani inainte de data concursului. Toate intrebarile sunt realizate pe fiecare materie in parte, de cadre didactice titulare active.
• Concursurile sunt organizate semestrial, acestea ocupand doar o ora / o ora si jumatate din ziua in care au loc, nepericlitandu-se procesul de invatamant
.
  
Procedura de inscriere 
• Concursurile vor avea loc in unitatile scolare, simultan, la nivel national si constau intr-un test grila cu 15 - 20 intrebari, fiecare avand 5 variante de raspuns din care numai una corecta. Concursurile au durata de o ora, cu exceptia concursului Matematica (90 minute), cu desfasurare separata pe materii, in zilele mentionate in cadrul Calendarului Editiei de la finalul prezentului Regulament.
• Participarea la concursuri se va face cu minim 25 de elevi / scoala, indiferent de materie. Numarul de inscrieri minim la o materie este de 5 participanti.
• Inscrierea la concursuri se realizeaza numai prin cadrele didactice coordonate de un profesor organizator principal pentru toate materiile, stabilit de comun acord. Organizatorul principal va colecta taxele de concurs doar prin intermediul Presedintelui Comitetului de parinti sau a altui parinte.
• Perioada de inscriere la concursuri este afisata in cadrul Calendarului Editiei la finalul prezentului Regulament.
• Organizatorul are obligatia comunicarii inscrierilor pe materii: telefonic, prin e-mail sau fax. Cadrelor didactice cu minim 50 de participanti la o materie li se vor acorda la cerere certificate de organizator.
.
.
.
Desfasurarea Concursurilor 
  Dupa inscriere, profesorul organizator principal va primi coletul ce va contine: o revista pentru fiecare elev participant (revistele includ subiectele), grilele de raspuns, factura fiscala aferenta taxelor de participare, precum si plicurile de retur pentru fiecare materie. Organizatorul principal va verifica continutul coletelor cu 2-3 zile inaintea concursului in prezenta unei comisii, iar apoi se va resigila coletul. Este indicata prezentarea prealabila a grilelor de raspunsuri in scopul familiarizarii elevilor cu acestea, in special la clasele pregatitoare, clasele I si a II-a. Modelul grilei de raspunsuri este expus la sectiunea Grile. Daca pana la data limita de primire a materialelor, coletul nu este la oficiul postal aferent adresei comunicate la inscriere, organizatorul are obligatia contactarii Organizatorului Central.
• Pe site-ul SMART se poate urmari stadiul trimiterilor coletelor cu materiale pe intreaga perioada a Editiei.
• In ziua fiecarui concurs se procedeaza la desigilarea coletelor, dupa care se completeaza rubricile de identificare din grilele de raspuns apoi se rezolva testele. Timpul de lucru - o ora cu exceptia probei de matematica (o ora si jumatate). Dupa concurs, grilele de raspuns se introduc in plicul special de retur ce va fi expediat in aceeasi zi pe adresa Asociatiei. Se va evita pe cat posibil indoirea grilelor de raspuns.
• Utilizarea ciornelor in timpul concursului este permisa, acestea fiind retinute de catre elevi la terminarea probei. Corectarea lucrarilor se va face de catre Comisia de Corectare si Premiere la sediul APPCH. Dupa centralizarea rezultatelor preliminare se va desfasura proba de baraj, detalii la rubrica Proba de Baraj din cadrul prezentului Regulament.
• Rezultatele finale, clasamentul pe materii, premiile si diplomele vor fi primite de catre profesorul organizator in cel mai scurt timp posibil, data limita de primire a rezultatelor este afisata in cadrul Calendarului Editiei la finalul prezentului Regulament.
Diploma de participare va fi completata cu punctajul obtinut si premiul castigat (acolo unde este cazul) de catre cadrul didactic indrumator dupa primirea clasamentului in scoala. Contestatiile vor fi semnalate in maxim 10 zile lucratoare de la data afisarii rezultatelor in scoli. 
.
.
Proba de Baraj 
• Toti elevii care obtin cel putin un punctaj maxim vor fi premiati din oficiu conform Sistemului de Premiere din cadrul prezentului Regulament si vor participa gratuit la proba de baraj. Listele cu elevii care vor sustine proba de baraj si materialele necesare desfasurarii probei vor fi postate pe site-ul SMART si vor ajunge in scoli cel tarziu la data specificata in cadrul Calendarului Editiei la finalul prezentului Regulament. Materialele care se vor primi de catre organizator in scopul desfasurarii probei sunt: Fisele cu continutul subiecteor pentru fiecare clasa, grilele pentru raspunsuri si plicul de retur.
• Proba de baraj se va desfasura la data specificata in cadrul Calendarului Editiei la finalul prezentului Regulament, la o singură probă la alegere dintre materiile la care s-au obţinut punctaje maxime. (Dacă elevul a obţinut punctaje maxime la probele Matematică şi Limba Română, acesta va participa la una dintre aceste două probe la alegere - Alegerea probei se poate realiza pe loc în mo­mentul începerii probei de baraj). Proba de baraj constă într-un test grilă cu 10 subiecte de nivel ridicat. Subiectele sunt redactate pe clase, respectiv ani de studiu - timp de lucru: o oră. Fiecare participant va primi câte o fisa ce va conţine toate subiectele pentru clasa respectiva, iar elevul va alege materia pentru care optează (dintre materiile la care a obtinut punctaje maxime la proba initiala). Elevii care au obtinut punctaj maxim la o singura disciplina vor sustine proba de baraj obligatoriu la acea disciplina.
.
• In ziua fiecarui concurs se procedeaza la desigilarea coletelor, dupa care se completeaza rubricile de identificare din grilele de raspuns apoi se rezolva testele. Timpul de lucru - o ora. Dupa concurs, grilele de raspuns se introduc in plicul special de retur ce va fi expediat in aceeasi zi pe adresa APPCH.
.
.
Toţi elevii care obtin cel putin un punctaj maxim vor fi premiati din oficiu si vor participa gratuit la proba de baraj.
Elevii care obtin punctaj maxim la proba de baraj vor primi cate o medalie si unul din premiile acestei categorii.
.
• Premii din oficiu:
Premii alocate elevilor care au obtinut 100 de puncte la o materie: 10.000 orare SMART
Premii alocate elevilor care au obtinut 100 de puncte la două materii: 3.000 insigne SMART
Premii alocate elevilor care au obtinut 100 de puncte la cel putin trei materii: 1.000 sepcute SMART
.
• Premii alocate elevilor care au obtinut 100 puncte la proba de baraj:
.
PREMII EDITIA A XX-A semestrul I 2014-2015
• 4.000 Ceasuri de birou personalizate SMART
• 25 Aparate Foto digitale
25 Tablete
 
PREMII EDITIA A XXI-A semestrul II 2014-2015
• 4.000 Pachete Rechizite Scolare SMART
• 25 Aparate Foto digitale
25 Tablete
 
.

*SMART isi rezerva dreptul de a adapta numarul premiilor conform numarului de inscrieri. Pana in prezent, aceste adaptari au fost doar cele care au vizat suplimentarea premiilor !

.
 
 
  
 
.
• APPCH detine licenta asupra programului Soft House 2007 de repartizare si desemnare aleatorie a premiantilor in conditiile mentionate in prezentul Regulament. 
.
CALENDARUL CONCURSURILOR SMART
 
NOU !
Subiecte pentru clasa I la Cultura Generala si in Semestrul I 
Subiecte pentru clasa pregatitoare la Matematica si Limba Romana in ambele Semestre !
 
.
EDITIA A XX-A semestrul I 2014-2015
.
 • Perioada de inscriere : 22 septembrie 2014 - 15.10.2014 (cu prelungire pana la data de 22.10.2014) 
.
• Termenul limita de primire a coletelor cu materiale necesare organizarii concursurilor: luni 10.11.2014

.

Datele desfasurarii probelor:
.

Cultură Generala : joi 13.11.2014 - clasele I–VIII 

Limba Franceza : luni 17.11.2014 - anii optionali - anii VI de studiu

Matematica : miercuri 19.11.2014 - clasele: clasa pregatitoare – clasa a VIII-a

Limba Romana : marti 25.11.2014 - clasele: clasa pregatitoare – clasa a VIII-a

Limba Engleza : miercuri 03.12.2014 - anii optionali - anii VI de studiu

   

.
Afisarea rezultatelor (in maxim 10 zile lucratoare de la data ultimei probe)
- Accesati rubrica News in care sunt prezentate datele de afisare a rezultatelor ! (mentionam ca toate grilele participantilor se corecteaza la sediul central SMART, grilele sunt trimise prin posta si doar expedierea acestora dureaza 2-3 zile lucratoare) 
. 
• Termenul limita de primire in scoli a listelor (listele care s-au afisat deja pe site la maxim 10 zile de la ultima proba) si coletelor cu materiale necesare probei de baraj: luni 12.01.2015
• Data desfasurarii probei de baraj: vineri 16.01.2015
• Termenul limita de primire in scoli a coletelor cu rezultatele finale, diplomele si premiile aferente: vineri 06.02.2015
.
.
EDITIA A XXI-A semestrul II 2014-2015
.
 • Perioada de inscriere : 09 februarie 2015 - 28 februarie 2015 
.
• Termenul limita de primire a coletelor cu materiale necesare organizarii concursurilor: luni 23.03.2015

.

Datele desfasurarii probelor:
.
Matematica : joi 26.03.2015 - clasele: clasa pregatitoare – clasa a VIII-a

Limba Romana : marti 31.03.2015 - clasele: clasa pregatitoare – clasa a VIII-a

Limba Franceza : joi 02.04.2015 - anii optionali - anii VI de studiu

Cultură Generala : miercuri 22.04.2015 - clasele I–VIII 

Limba Engleza : luni 27.04.2014 - anii optionali - anii VI de studiu

 

.
Afisarea rezultatelor (in maxim 10 zile lucratoare de la data ultimei probe)
- Accesati rubrica News in care sunt prezentate datele de afisare a rezultatelor ! (mentionam ca toate grilele participantilor se corecteaza la sediul central SMART, grilele sunt trimise prin posta si doar expedierea acestora dureaza 2-3 zile lucratoare) 
. 
• Termenul limita de primire in scoli a listelor (listele care s-au afisat deja pe site la maxim 10 zile de la ultima proba) si coletelor cu materiale necesare probei de baraj: luni 18.05.2015
• Data desfasurarii probei de baraj: vineri 22.05.2015
• Termenul limita de primire in scoli a coletelor cu rezultatele finale, diplomele si premiile aferente: vineri 12.06.2015
.

• Asociatia Pro Perseverenta Cetatea Histria detine Avizul Ministerulului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului prin documentul nr.1096/07.04.2005. Asociatia informeaza ISJ, in scris si cu documentatia aferenta asupra organizarii concursurilor, acestea bucurandu-se de aprecierea MEdCTS conform adresei nr. 70765/17.02.2006.

Pentru alte informatii, va rugam contactati Organizatorul Central intre orele 9.00 - 15.30 la telefoanele: 021 326 11 14, 0746 944 620 sau 0723 439 984 Fax: 021 326 11 14, e-mail : office@concursurilesmart.ro. Succes participantilor !
.

 

 
© 2015 Concursurile SMART